Skip to content

Kan det betale sig at spare, eller skal man låne ?

March 1, 2013

Kan man spare sig rig ?

Det er der mange der mener, men det er dog et ordsprog med forbehold. til at starte med så må man jo se på definitionen af rig, og nej. Du kan ikke spare dig til at være hvad den normale person opfatter som rig, og hvis du har penge nok til at spare dig rig. Så er det nok fordi du i forvejen er lidt rig. Det er jo ikke hvem som helst der kan lægge 10.000,- til siden hver måned, og selv med et så stort beløb vil det stadig tage dig små 10 år at skrabe den første million sammen. Så svaret er altså nej.

Kan man låne sig rig ?

Ja og nej. Når du låner er det jo ikke dine penge, og der er jo en fast månedlig udgift forbundet med dit lån. Du kan dog via et lån skabe dig adgang til et stort pengebeløb meget hurtigt. Da det er penge som du ikke havde før, så kan du nu købe ting du ikke havde før, eller havde råd til før. Dette kan vel få de fleste til at føle sig lidt rige.

 

Har du noget dyrt du gerne vil købe har du altså 2 valg. Spare eller låne. Forskellen er den samme. Enten spare du 1000 kroner hver måned til du har til hvad du ønsker, eller også låner du, og køber nu. herefter betaler du 1000 om måneden på dit lån.

Den eneste rigtige forskel er renten på lånet. Den vil selvfølgelig gøre at du skal betale af på lån i længere tid end du skulle have sparet. Til gengæld kan du få det du ønsker med det samme, og prisen for det er renter.

Advertisements

From → penge og lån

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: